Gå direkt till innehåll
Lansering av Nka:s webbprogram om vuxensyskon

Lansering av Nka:s webbprogram om vuxensyskon

Tid 1 September 2021 13:30 – 15:30

Plats Digitalt via Zoom

Den 1 september lanserar Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) webbprogrammet Vuxensyskon i fokus. I samband med lanseringen bjuder vi in till ett webbinarium där webbprogrammet presenteras.

Vuxensyskon är den som behöver förhålla sig till att ens syskon har behov av extra stöd till följd av psykisk ohälsa, sjukdom eller funktionsnedsättning. En situation som kan sätta syskonkärleken på prov. Att vara vuxensyskon kan påverka tillvaron på många sätt. Många åsidosätter sina egna känslor och behov eller tar på sig ett orimligt stort ansvar.

Ett sätt att hantera situationen kan vara att ge sig tid att tänka efter och sätta ord på sina upplevelser. I programmet Vuxensyskon i fokus finns det möjlighet att reflektera över ansvar, känslor, skuld, relationer och integritet. Programmet vänder sig till dig som är vuxensyskon, men också till dig som är intresserad av det här särskilda anhörigskapet och till dig som vill erbjuda stöd till vuxensyskon.

Välkommen till ett webbinarium där webbprogrammet presenteras! Du får också lyssna till hur det kan vara att vara ett vuxensyskon och vilket stöd som finns att få.

Medverkande:
Maria Blad, möjliggörare/praktiker Nka
Paul Svensson, webbredaktör Nka
Helena Ånestrand, vuxensyskon
Helén Öberg, anhörigkonsulent - Habo/Mullsjö
Anita Eriksson, anhörigkonsulent - Lidingö

Datum och tid:
Onsdagen den 1 september, kl. 13.30-15.00.

Klicka här för att anmäla dig!

Välkomna! 

Kategorier

Kontakter

Paul Svensson

Paul Svensson

Presskontakt Koordinator 0704 551195

Relaterat innehåll