Gå direkt till innehåll
Illustration: Mattias Gordon
Illustration: Mattias Gordon

Nyhet -

Första tiden – för nyblivna föräldrar till ett barn med omfattande funktionsnedsättning

Under området flerfunktionsnedsättning på Nka:s webbplats finns nu en sida med titeln Första tiden. Där har vi samlat material och information som vi hoppas kan vara värdefull för den som är nybliven förälder till ett barn med omfattande funktionsnedsättning.

På Första tiden har vi publicerat filmer och reportage där föräldrar till barn med funktionsnedsättningar delar med sig av hur den första tiden var för dem. Här möter du också personer som i sitt arbete träffar föräldrar som har barn med omfattande funktionsnedsättningar. De svarar på vanliga frågor som föräldrar kan ha och berättar om vilket stöd som finns att få.

På sidan finns också en guide kring det första året, information om vilka förmåner och försäkringar du kan få från Försäkringskassan, information om LSS och råd kring vad du som förälder kan göra för att ta hand om dig själv.

Klicka här för att komma till sidan Första tiden

Vill du prata med andra?

För en del kan det kännas bra att prata med andra som befinner sig i en liknande situation, därför erbjuder vi på Nka samtalsgrupper för anhöriga till någon med flerfunktionsnedsättning. Läs mer om våra samtalsgrupper

För mer information, kontakta: 

Maria Blad
Möjliggörare/praktiker
maria.blad@anhoriga.se
072-465 80 46

Mona Pihl

Möjliggörare och praktiker
mona.pihl@anhoriga.se
0480 418036

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Paul Svensson

Paul Svensson

Presskontakt Koordinator 0704 551195

Relaterat innehåll