Gå direkt till innehåll
Socialminister Lena Hallengren. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Socialminister Lena Hallengren. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Nyhet -

Lena Hallengren inleder årets internationella Young Carers-konferens

Missa inte årets viktiga konferens om barn som anhöriga/unga omsorgsgivare den 3-6 maj 2021. Socialminister Lena Hallengren kommer att inleda konferensen och programmet är nu uppdaterat med intressanta föreläsningar med praktiker, världsledande forskare, beslutsfattare och inte minst unga omsorgsgivare. Konferensen arrangeras av Nka, Linnéuniversitetet och Eurocarers.

Programmet innehåller närmare hundra föreläsningar som går under temat "Identifiera, lyssna till och stödja barn och unga som är anhöriga". Socialminister Lena Hallengren kommer att inledningstala tillsammans med bland annat Elizabeth Hanson, FoU-ledare vid Nka och professor vid Linnéuniversitet, samt Eurocarers Young Carers Working Group.

Konferensen är också slutkonferensen för EU Horizon 2020-projektet ME-WE, som Nka och Linnéuniversitetet leder. I samverkan med ungdomar i sex europeiska länder har projektet utvecklat, testat och utvärderat en digital stödintervention för unga omsorgsgivare.

Hela konferensen hålls digitalt men som deltagare kommer det finnas möjlighet att ställa frågor och nätverka med både föreläsare, utställare och andra deltagare. Alla registrerade deltagare kommer dessutom att ha tillgång till föreläsningarna i två månader.

Konferensen vänder sig till forskare, beslutsfattare, personal, organisationer, anhöriga och andra som är intresserade av att lära sig mer om barn som anhöriga/unga omsorgsgivare.

Arrangörer är Nationellt kompetenscentrum anhöriga, Linnéuniversitetet och Eurocarers.

Anmälan: Länk till anmälan
Program: Länk till programmet

Läs mer om konferensen

Vid frågor, kontakta Annica Larsson Skoglund: annica@anhoriga.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Paul Svensson

Paul Svensson

Presskontakt Koordinator 0704 551195

Relaterat innehåll

Relaterade event