Gå direkt till innehåll
Foto: Projekt Trialog
Foto: Projekt Trialog

Nyhet -

Slutkonferens i projekt Trialog

Projekt Trialog är ett treårigt projekt som finansieras med medel från Allmänna Arvsfonden. Projektet startade hösten 2018 och drivs av Bräcke Diakoni i samarbete med Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka), Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa i Göteborg, Anhörigföreningen Göteborg och Studieförbundet Vuxenskolan.

Projekt Trialog vänder sig till den som står nära en vuxen person med psykisk ohälsa/funktionsnedsättning. Projektet har anordnat fokusgrupper där man lyft frågor som rör vilka rättigheter, skyldigheter och möjligheter anhöriga och närstående har. Projektet har mött många anhöriga som på olika sätt beskrivit vilken information de saknat när det gäller hur vård och omsorg fungerar.

Den 15 oktober 2021 arrangerades slutkonferensen där resultaten från projektet redovisades.

Musikteaterföreställningen "Inte ens doften av fuktig asfalt kan få mig att känna något nu" framfördes av Lina Persson och Annie Nilsson. Föreställningen har vuxit fram ur dagboksanteckningar som gestaltar ett syskonskap och hur det kan vara att vara syster till någon med psykisk sjukdom.

Under konferensen var det premiärvisning av den nya webbutbildningen Trialog - Att se anhöriga som samspelare. Webbutbildningen har tagits fram av projektet i samarbete med Nka och vänder sig till personal som jobbar med vuxna personer med psykisk ohälsa och som kommer i kontakt med deras anhöriga. Syftet med utbildningen är att underlätta för professionella att samspela med viktiga anhöriga som finns bredvid den som tar emot vård eller omsorg.

Konferensen avslutades med anhörig- och personalsamtal i soffan.

Slutkonferensen streamades ut och spelades även in. Nu kan man se slutkonferensen på Nka Play.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Paul Svensson

Paul Svensson

Presskontakt Koordinator 0704 551195

Relaterat innehåll